måndag, augusti 17, 2009

Tell me somthing - Adele Parks

Elizabeth har drömt om att gifta sig med en italienare sedan hon i tonåren besökte Italien med sina föräldrar. När hon träffar Roberto faller hon direkt och de är snart gifta och försöker skaffa barn. Att bli en mamma är vad hon lever för.

Såklart blir ju inte saker som hon tänkt sig. Efter sex år ihärdigt pippande har hon ännu inte lyckats bli gravid och det tär sannerligen på äktenskapet. När Roberto kommer hem en dag och berättar för sin fru att han fått sparken från sitt jobb bestämmer de sig för att flytta till Robertos familj, för att hjälpa till med familjeföretaget. Elizabeth har fått för sig att familjen tillverkar vin och blir minst sagt besviken när hon finner att företaget i själva verket är en nedgången pub med ytterst få gäster. Dessutom är Robertos mamma Raffaela ute efter att plåga Elizabeth så mycket det bara går.


Det dröjer inte länge förrän Elizabeth finner ett intresse i en amerikansk man som bor i samma stad. Hon har alltid varit emot otrohet och ser äktenskapet som det heligaste förbundet i världen, men ändå kan hon inte låta bli att fantisera sig bort. Bort från den hemska vardagen med en svärmor som behandlar henne som en pestsmittad och en make som verkar mer intresserad av sitt ex än av sin fru.


Sugen på chicklitt? Tveka inte att läsa denna. Jag tycker att den är helt fantastisk.

Inga kommentarer: